Gevondenfietsen.be

Jaarlijks halen wij honderden onbeheerde fietsen op. Slechts enkele ervan kunnen onmiddellijk terugbezorgd worden aan de eigenaar omdat de fietsen gemarkeerd zijn (rijksregisternummer van de eigenaar op het fietskader).

 

Hoe werkt het?

Om ervoor te zorgen dat de niet-gemarkeerde fietsen toch bij hun eigenaar terechtkomen, kan je op www.gevondenfietsen.be zoeken naar gevonden fietsen.

  • Ontruimde en gevonden fietsen worden in het Fietsendepot ondergebracht. Je kan vooraf online nagaan of je fiets zich in het depot bevindt via deze website.
  • Alle ontruimde fietsen worden met een foto en beschrijving geplaatst op de site.
  • Vind je je fiets hier nog niet meteen? Probeer dan later nog eens, of schrijf je in voor de e-mailmeldingen. Wij brengen je dan op de hoogte zodra een fiets met de door jou opgegeven criteria wordt gevonden.

 

Fietsendepot

Je kan ook in het Fietsendepot zelf gaan kijken. Neem zeker de sleutel van je fietsslot mee naar het Fietsendepot en vertel ter plaatse hoe je fiets er uitziet. Zo vinden de medewerkers van het depot hem het snelst terug.

Tip: gevonden fietsen die gemarkeerd zijn met een rijksregisternummer worden snel terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar en komen in de meeste gevallen dan ook niet op de website terecht. Laat dus zeker je fiets markeren!