Ophalen weesfietsen op privaat domein

Achtergelaten fietsen, of weesfietsen, nemen onnodig plaats in. Het is dus belangrijk ze regelmatig te verwijderen. De Fietsambassade levert deze dienst in heel Gent voor publieke fietsenstallingen. Maar ook op uw privédomein kan u op ons beroep doen voor het verwijderen van fietsen.

Ben je een syndicus of gebouwbeheerder? Contacteer ons voor een opruimactie van de weesfietsen ter plaatse.

Ik heb interesse

 

Ophalen weesfietsen

Hoe werkt het?

Het weesfietsenbeheer op privaat domein gebeurt in 3 fasen:

  1. Labelen van weesfietsen: alle fietsen die er verwaarloosd of achtergelaten uitzien, labelen we. Aan de toestand van het label na enkele weken (nog intact of afgescheurd) kunnen we zien welke fietsen wel en niet gebruikt worden.
  2. Ophalen van weesfietsen: na drie weken halen we de fietsen op waar het label nog aan hangt.
  3. Opslag weesfietsen + onthaal bezoekers: de opgehaalde fietsen bewaren we in ons fietsendepot. Daar krijgen mensen nog 3 maanden de kans om de fiets op te pikken. Dit is de wettelijke bewaartermijn.

We ondersteunen je daarnaast met advies voor een duidelijke en sluitende formulering in het parkeer- of huishoudelijk reglement in verband met deze actie.

Hoeveel kost het?

Je betaalt een uurprijs voor 2 medewerkers. Materiaal- en transportkosten zijn inbegrepen.

Personen die hun fiets komen ophalen in het fietsendepot betalen € 15 voor de opslag.

Prijzen

Interesse? Meer weten?

Wil je een ophaalactie vastleggen of heb je nog vragen? Neem contact met ons op via fietsendepot.defietsambassade@stad.gent of 09 266 77 00. We helpen je graag verder.