Onderhoud en herstel voor bedrijven

Onderhoud en herstel huurfietsen

Onderhoud en herstellingen, zijn onvermijdelijke kosten. Die komen vaak onverwacht, maar altijd ongelegen. Met ons verhuur- en leasingpakket hoef je je hoofd daarover niet te breken.
De Fietsambassade Gent voorziet bij elke bedrijfsfietsenverhuur of -leasing standaard een onderhoudscontract. Het onderhoud kan bij in het  bedrijf en tijdens de werkuren gebeuren, wat het voor de werknemers extra gemakkelijk maakt..

Halfjaarlijks voorziet De Fietsambassade Gent een standaard onderhoud:  
1.    controle en opblazen van banden,
2.    controle en afstelling van balhoofdlager, wielassen, cranckstel, verlichting, trapas, remmen,  versnellingen en spaken,
3.    smeren van ketting, slot en beweegbare onderdelen,
4.    poetsen van de fiets,
5.    vervangen van onderdelen die bij normaal gebruik versleten zijn: binnen- en buitenbanden, remblokken en -kabels, ketting en vrijwiel, pedalen, bel, onderdelen van versnellingen.

Andere vervangingen zijn niet inbegrepen in het standaardonderhoudscontract. 

Gemakkelijk en overzichtelijk

Je kan gebruik maken van ons online formulier voor het inplannen van het halfjaarlijks onderhoud in jouw bedrijf.

Welke ruimte dien je te voorzien voor het onderhoud?

Wens je als werkgever dat het fietsonderhoud tijdens de werkuren plaatsvindt op jouw werkplek? Dat kan zeker. We vragen je dan graag een ruimte te voorzien met de volgende voorwaarden:  
•    overdekt en gesloten, 
•    vlot toegankelijk,
•    voorzien van elektriciteit en voldoende verlichting, 
•    bij voorkeur ook verwarmd in de winter.
De Fietsambassade Gent zal de ruimte vooraf beoordelen. Alle kosten voor het ter beschikking stellen van de werkplek zijn ten laste van de werkgever.
Uiteraard kunnen je werknemers ook altijd in een van onze fietspunten terecht voor het onderhoud van hun fiets.

Administratie rond onderhoud

Ten  laatste 2 werkdagen voor de datum van het onderhoud geven wij je door hoe laat wij het onderhoud komen uitvoeren. We maken bij elke herstelling of onderhoud een servicebon op en laten die na uitvoering van de werken door de gebruiker of de huurder ondertekenen.

Vervangfiets

Als de herstelling niet onmiddellijk kan uitgevoerd worden, biedt De Fietsambassade Gent je een vervangfiets aan. Zo garanderen we je dat je continu verder kan met je tweewieler. 

Diefstalverzekering

De Fietsambassade Gent biedt je de mogelijkheid aan je bedrijfsfietsenpark tegen diefstal te verzekeren. Zo kunnen jij en je werknemers genieten van onbezorgd fietsplezier. Voor meer informatie, neem gerust contact op via info.defietsambassade@stad.gent.

Pechverhelpingsdienst voor elektrische fietsen

De Fietsambassade Gent voorziet in het pakket voor elektrische fietsen een pechverhelpingsdienst. Deze pechdienst is standaard opgenomen in de leasing- of huurformule.
In geval van pech verwittigt de fietser de pechverhelpingsmaatschappij, waarop zij de fietser vlug en veilig thuisbrengen. Ze brengen dan de fiets naar een herstelpunt van De Fietsambassade Gent voor herstelling.