Onderhoud en herstellingen voor personeel UGent

Jaarlijks onderhoud

Jaarlijks is één gratis onderhoud inbegrepen indien je als personeelslid van UGent met een huurfiets van De Fietsambassade rijdt. De fiets wordt nagekeken, de ketting wordt gesmeerd, versnellingen en remmen worden gratis bijgesteld. Onderdelen die vervangen worden, worden wél aangerekend (remblokjes, binnen- of buitenbanden, lampjes …).

 

Zelf herstellingen uitvoeren

Je mag herstellingen ook zelf uitvoeren. Je betaalt dan enkel voor de onderdelen die je gebruikt. Het werkmateriaal wordt gratis ter beschikking gesteld.

1e week = garantieweek

Je krijgt een degelijke, goed onderhouden fiets. Maar er kan natuurlijk altijd iets fout gaan. Test je fiets daarom goed. Als je problemen of constructiefouten vaststelt tijdens de eerste week van je huurcontract, wordt je fiets gratis vervangen in het centraal verhuurdepot. 'Goed testen' wil natuurlijk niet zeggen dat je de fiets aan een intensieve marteling onderwerpt. Op drie dagen survival in de rimboe zijn onze stadsfietsen immers niet berekend. Een blokje omrijden kan wel volstaan.

Als het defect door eigen fout of verkeerd gebruik ontstaan is, wordt de gewone kostprijs voor herstelling aangerekend. Een tarieflijst is beschikbaar op de herstelplaatsen.