Terugblik op het Lichtfestival

Het Lichtfestival zit erop en het was een groot succes! Niet alleen de mooie verlichting maar ook onze fietsenparkings vielen in de smaak.

 

Fietsenparking Sint-Michiels

 

21.000 fietsen

Over de 5 dagen werden bijna 21.000 fietsen geparkeerd in de drie extra fietsenparkings. We kunnen dus spreken van een succes. Vooral fietsenparking Coyendans was populair, daar werden ruim 10.200 fietsen gestald. De parking was zo altijd (bijna) volzet. In de autoparking Sint-Michiels werden 2 verdiepingen tijdelijk omgetoverd tot fietsenparking. Iets meer dan 8.500 mensen maakten daar gebruik van. Ook de parking aan DOK werd gebruikt maar wat minder. Daar werden bijna 2.200 fietsen geparkeerd.

Ook mensen met buitenmaatse fietsen vonden vlot de weg naar de extra fietsenparkings. Voor hen waren er speciale aparte rekken voorzien waardoor zij sowieso een gepast plekje vonden.

Positief effect bemanning

De drie extra fietsenparkings waren bemand tussen 17u30 en 1u. Dit had een positief effect op de veiligheid én het veiligheidsgevoel. Bovendien konden de stewards ervoor zorgen dat alle fietsen correct en vlot geparkeerd werden. Die efficiëntie zorgt er ook voor dat er meer fietsen geparkeerd kunnen worden. De vele leuke reacties op de vriendelijke begroeting in de fietsenparkings maakten ons heel blij. In het verleden werkten we in een licht andere versie nog al met bemande fietsenparkings. Ook deze test was geslaagd dus plannen we nog gelijkaardige projecten.

"Goed gecommuniceerd, duidelijk aangeduid, mooi verlicht, vriendelijk geholpen. Zeer fijn om ons vervoersmiddel op deze plek te kunnen stallen én met een gerust gemoed achter te laten. Bedankt!" S. op Facebook

Ook de Lucht & Vetacties bij twee parkings werden positief onthaald.

"Zelden met zoveel enthousiasme lucht en vet gekregen." - Yves op Fietsbult

Laatst gewijzigd
wo 27 jul 2022