Rolstoel / Buggy ontlenen in Fietspunt Gent Centrum

Fietspunt Gent Centrum is niet enkel een fietsverhuur en -herstelplaats. Door de unieke ligging voorziet De Fietsambassade hier gratis rolstoelen en buggy's voor wandelingen in de stad.

Rolstoelverhuur in Fietspunt Gent Centrum

Reserveer je mobiliteit, ook als je moeilijk te been bent. Een eenvoudig invulformulier en een bezoek aan Gent Centrum is voor iedereen haalbaar. 

Tijdens de openingsuren van het fietspunt kan iedereen gratis een rolstoel ontlenen in het Fietspunt Gent Centrum. Je vult minimum twee werkdagen op voorhand het reservatieformulier in. De rolstoelen zijn beschikbaar in het Fietspunt Gent Centrum op reservatie tegen afgifte van een kopie van je identiteitskaart en kunnen ontleend worden voor maximum 1 dag. 

Indien nodig worden de rolstoelen na reservatie gebracht naar de parkeergarages van Sint Michiels en de Vrijdagmarkt. Daar worden ze achteraf ook terug opgehaald door een medewerker van het Fietspunt. 

Bij laattijdig inleveren wordt een administratieve kost van 50 euro aangerekend aan de ontlener. 

Bij beschadiging wordt de kost van het herstel aangerekend aan de gebruiker en bij diefstal of verlies wordt een kost van 750 euro aangerekend. 

 

Buggypunt in Fietspunt Gent Centrum

Bij het buggypunt onder de stadshal kan je gratis een buggy lenen. 
Zo is het gemakkelijk om met kleine kinderen met de fiets of het openbaar vervoer naar de stad te komen. 
De buggy’s zijn compact, wendbaar en speciaal gemaakt om te winkelen in een stad of bezienswaardigheden te bezoeken.
Ze zijn voorzien van een grote draagmand en geschikt voor kinderen die zelfstandig kunnen zitten (de rugleuning kan niet worden verzet).
 
Ontlenen in het Fietspunt

Je kan de buggy ontlenen tijdens de openingsuren van het Fietspunt, op weekdagen van 10u30 tot 18 uur en in de weekends en op feestdagen van 10u30 tot 18 uur. Het uitleenpunt bevindt zich bij De Fietsambassade op de groenzone voor de stadshal, naast het Belfort Stadscafé.
Je kan vooraf een buggy reserveren of langsgaan en vragen of er nog buggy's vrij zijn. 
De buggy's zijn gratis. Als waarborg laat je jouw identiteitskaart achter.

Reservatieformulier