8 onmisbare apps voor de fietsliefhebber

Wij selecteerden, testten én keurden 8 apps goed die jouw (fiets)leven net dat tikkeltje makkelijker zullen maken!

Strava

Deze app is voor elke sporter die graag bijhoudt hoeveel, hoe snel en waar je gesport hebt. Je kan ook vrienden toevoegen en elkaars fietsritjes zien, als dat geen goeie motivatie is! Wie legt het meeste kilometers af in één maand?

Download Strava hier

 

Buienradar

Onverwachtse plensbui tijdens je fietstocht, niet gedacht aan een zonnebril of was een korte broek toch meer gepast geweest? Over welke app het best kan voorspellen of je nu wel of geen regenbroek moet aantrekken was wat discussie...

Ben jij kamp Buienradar of toch kamp Buienalarm?

 

 

Komoot

Met Komoot maak je de mooiste tochten langs verborgen parels. Stel zelf je route samen of volg een vooraf uitgestippelde route van anderen. Met Komoot kan je ook routes delen met vrienden en famillie.

Komoot is hier te downloaden

 

PhoNo

Gsm-gebruik en fietsen zijn geen goede combinatie. Om je te helpen de gsm links te laten op de fiets kan je de PhoNo app gebruiken. Per gsm-loze rit spaar jij geld voor Stichting de Noordzee. Zij kuisen de stranden en Noordzee op voor een beter milieu. 

Pas op: deze app komt uit Nederland dus de bedragen kloppen niet altijd ;)

Fan van het idee? Download hier

 

Oplaadpunten.org

Oké, we weten het, een website is niet hetzelfde als een app maar deze site wilden we je toch niet onthouden! 
Deze site biedt een overzicht van laadpunten voor e-bikes in Vlaanderen. Check dus zeker eens deze site vooraleer je op elektrische fietstocht vertrekt!

Check hier de site

 

Fietsersbond

Wil jij bijdragen aan én profiteren van een veiliger en vlotter fietsverkeer? Download dan de Fietsersbond app. Meld obstakels, omleidingen op fietspaden... en zie dit onmiddellijk verschijnen op de kaart. En wie weet is dit het begin van jouw radiocarrière want bepaalde meldingen worden opgenomen in het VRT nieuws.

Ja, ik draag mee aan een beter fietsklimaat!

Cyclofix map

Deze kaart is alles wat je nodig hebt voor jouw volgende fietstocht. Je vindt er een overzicht van fietsenmakers, fietspompen, fietsparkings maar ook drinkkraantjes! Als gebruiker kan je zelf ook ontbrekende elementen toevoegen waar anderen dan commentaar op kunnen geven, zo blijft de kaart up-to-date.

Oeps... ook deze is geen app

Dernière modification
23/05/2023 - 10:55