Fietsmarkeren met MyBike

mybike banner

Wat is mybike?

mybike is een initiatief van de overheid om fietsdiefstal tegen te gaan. Het is een gecentraliseerde online database, waar ook de politie toegang tot heeft.

Hoe werkt mybike?

Met je mybike account koppel je makkelijk zelf je fiets(en) aan je persoon. mybike stuurt je binnen de twee weken per post een moeilijk verwijderbare markeersticker met QR code, die je dan zelf op je fiets kleeft. Best op een zichtbare plaats om potentiële dieven af te schrikken.

Van zodra je een account aanmaakt op de website van mybike, kun je aan de slag. Bij het registreren is het handig om alvast het serienummer van de fiets (vaak onderaan de fiets) bij de hand te houden. Je kunt (optioneel) ook foto's en het aankoopdocument uploaden. 

Fiets gestolen of vermist? Via je mybike account meld je met 1 druk op de knop de diefstal van je geregistreerde fiets. Bevoegde diensten kunnen met dit systeem ook sneller contact met je opnemen als ze je fiets ergens vinden.

Tweedehandsfiets kopen? Scan de QR code op de mybike sticker om te zien of de fiets niet als gestolen geseind staat.

Fiets verkopen? Via je mybike account kun je het eigenaarschap overdragen. De nieuwe eigenaar moet hiervoor wel ook een account hebben.

 

Heb je nog vragen? Hier vind je alle antwoorden.

Kan je niet goed met de computer of het internet overweg? 
De Digipunten van de stad staan voor je klaar.