Fietsparcours en kinderfietspakket

De Fietsambassade heeft een speciaal aanbod voor Gentse scholen en wijken. Ontdek hier alles over ons fietsparcours en de kinderfietspakketten.

Kinderfietsparcours

Kinderfietsparcours

Het is belangrijk dat kinderen veilig leren fietsen in het verkeer. Daar kan het fietsparcours van De Fietsambassade goed bij helpen. Kinderen oefenen zo hun behendigheid op de fiets en leren de verkeersregels.

Scholen en wijkorganisaties kunnen het kinderfietsparcours gratis lenen. We hebben er 2 beschikbaar.

Wat zit er in het fietsparcours?

Het fietsparcours is een set spullen die je kunt gebruiken om kinderen veilig en vlot te leren fietsen. Het bevat verkeersborden, kegels, bruggen, tramsporen, een handige lijst met mogelijke oefeningen en meer.

Het parcours neemt minstens 10m op 15m in beslag, dus dit is 150 m². Maar meer plaats is altijd leuker natuurlijk. Het is geschikt voor 20 kinderen van 6 tot 12 jaar.

 

Reserveer een kinderfietsparcours

 

We ontlenen het fietsparcours gewoonlijk voor maximaal 1 week zodat zo veel mogelijk scholen en wijken er gebruik van kunnen maken. Wil je het toch langer lenen? Neem dan even contact met ons op via info.defietsambassade@stad.gent en we bekijken samen met jou wat er mogelijk is.

Kinderfietspakket

Kinderfietspakket

Scholen en wijkorganisaties kunnen een kinderfietspakket huren aan een voordelige prijs. We hebben 2 pakketten beschikbaar. 

Wat zit er in het kinderfietspakket?

Een pakket bevat 6 kinderfietsen in verschillende maten, van loopfietsjes tot fietsen voor kinderen van 12j. Daarnaast zijn er ook 6 helmen inbegrepen.

Je kunt een kinderfietspakket huren voor € 30 per week.

 

Reserveer een fietspakket

 

We ontlenen het fietspakket gewoonlijk voor maximaal 1 week zodat zo veel mogelijk scholen en wijken er gebruik van kunnen maken. Wil je het toch langer lenen? Neem dan even contact met ons op via info.defietsambassade@stad.gent en we bekijken samen met jou wat er mogelijk is.