Gratis lockers en plek voor XL fietsen in opgefriste fietsenparking Graslei

De fietsenparking onder de Sint-Michielsbrug kreeg een opfrisbeurt. Fietsen mogen voortaan langer blijven staan, en er zijn nu ook twaalf plaatsen voor buitenmaatse fietsen. Daarnaast staan er als test twintig gratis lockers, en iedereen kan er een fiets laten 'herstellen op bestelling'.

Na een opfrisbeurt kan iedereen opnieuw zijn fiets stallen in fietsenparking Graslei onder de Sint-Michielsbrug. We gaven de parking een nieuw likje verf, fristen de signalisatie op en verbeterden de verlichting. Onze mannen hebben fietsenrekken vervangen door nieuwere modellen waarbij elke fiets verankerd kan worden in het rek. De parking telt nu 209 plaatsen voor gewone fietsen en 14 plaatsen voor buitenmaatse fietsen. Je mag voortaan ook je fiets 72 uur laten staan in plaats van 48 uur. Tot slot kreeg het openbaar sanitair een opfrisbeurt.

Gratis lockers en herstellen op bestelling

In de fietsenparking lopen tot en met september twee testprojecten. Zo staan er twintig gratis lockers met een cijferslot waarin fietsers bijvoorbeeld een helm of een kleine tas veilig kunnen achterlaten.

Fietsers kunnen er hun stalen ros ook laten 'herstellen op bestelling'. Wie een kapotte fiets heeft, scant de QR-code, vult het online formulier in en laat de sleutel achter in een kluis. De fietsenmaker herstelt de fiets ter plaatse of neemt hem mee en plaatst hem binnen de drie dagen terug op dezelfde plek. De klant kan dan in Fietspunt Stadshal de sleutel ophalen, betalen en vervolgens de fiets oppikken in de fietsenparking Graslei.

Het testproject loopt momenteel in samenwerking met de Gentse fietshersteller Platteband, maar andere fietsherstellers die willen deelnemen, kunnen contact met ons opnemen via info.defietsambassade@stad.gent

Dernière modification
09/05/2023 - 14:17