5 redenen om fietsgebruik in jouw bedrijf te stimuleren

 

Het is goed voor de gezondheid en daardoor productiviteit

Fietsen is goed voor zowel je mentale als fysieke gezondheid, een fel contrast met de nadelen van in de file staan met je auto. De voordelen op vlak van stressvermindering zijn enorm. Dat is van onschatbare waarde voor je werknemers én voor je bedrijf. Want gelukkige medewerkers zijn minder vaak ziek en productiever. 

Het maakt je een aantrekkelijke werkgever

Employer branding wordt steeds belangrijker om medewerkers tevreden te houden en nieuwe werkkrachten aan te trekken. Werknemers zijn tegenwoordig op zoek naar meer dan een hoog loon. Een werkplek met aandacht voor gezondheid, welzijn en duurzaamheid is aantrekkelijk. En een fiets is daar een mooi onderdeel van, het is tegenwoordig een van de meest gewilde extralegale voordelen. Inzetten op een goed fietsbeleid kan dus een krachtige tool zijn in een krappe arbeidsmarkt.

Je bespaart plaats en geld voor parkeren

Een fiets neemt nu eenmaal minder plaats in dan een auto. Hoe meer medewerkers de fiets naar het werk nemen, hoe minder ruimte je dus moet voorzien. Die ruimte kost een pak geld dus hier is veel ruimte voor besparing. 

Het is fiscaal aantrekkelijk

Zowel een bedrijfsfiets als fietsvergoeding zijn 100 % fiscaal aftrekbaar, op voorwaarde dat je medewerker de fiets gebruikt voor zijn of haar woon-werkverkeer. Ook onderhoudskosten of aankoop van bv. fietshelpen zijn volledig fiscaal aftrekbaar. Bovendien zijn er geen sociale bijdragen meer nodig voor bedrijfsfietsen. 

Er zijn meer mogelijkheden dan ooit

Inzetten op een goed fietsbeleid is makkelijker dan ooit omdat het aanbod steeds groter is. Fietsleasen maar ook verhuur op jaarbasis met onderhoud inbegrepen, eenmalige markeeracties, een testkaravaan van speciale fietsen, ... de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Ontdek hier ons volledige aanbod voor bedrijven en organisaties.

Dernière modification
20/12/2022 - 11:44