De Gouden Spaak 2024

De Gouden Spaak is een eerbetoon aan de vele Gentse fietshelden! Met deze prijsuitreiking zetten we diegenen in de kijker die zich inzetten voor de fietscultuur in onze prachtige stad. In 2022 deden we dat voor het eerst. 

Nu, in 2024 erkennen we met trots opnieuw 4 personen, bedrijven of organisaties die een aanzienlijke bijdrage hebben geleverd aan het promoten van de fiets als een cruciaal aspect van het stadsleven in Gent. 

Ontdek hier meer over de wedstrijd en jouw belangrijke rol erin!

 

Wie of wat kan een Gouden Spaak winnen?

Er zullen 4 Gouden Spaakwinnaars zijn, opgedeeld in 4 categorieën:

  • Persoon
  • Bedrijf
  • Organisatie (bv. een vzw)
  • Juryprijs

Winnaars van de vorige editie van De Gouden Spaak kunnen nu niet opnieuw genomineerd worden. Wie toen genomineerd werd maar niet won, maakt dit jaar wel opnieuw kans. Verder kan elke Gentse persoon, bedrijf of organisatie genomineerd worden. Hoe de wedstrijd verder verloopt, ontdek je hieronder.

Hoe verloopt de wedstrijd?

1. De nominatieronde

Iedereen kan een Gents persoon, bedrijf of organisatie nomineren. Je kunt jezelf nomineren of iemand anders in de kijker zetten. Hoeveel keer iets of iemand genomineerd wordt, heeft geen invloed op de kans om door te gaan. Deze ronde liep van 5 maart tot 11 april.

 

2. Preselectie door de vakjury (✨ Nu)

Onze vakjury neemt alle nominaties grondig door en kiest 9 genomineerden: 3 personen, 3 bedrijven en 3 organisaties. Dit doen zij op basis van een aantal criteria zoals impact, diversiteit, effect op de modal split en originaliteit.

De jury kiest ook al wie van deze genomineerden de juryprijs zal krijgen. Wie die wint, wordt pas op de prijsuitreiking (zie verder) bekend gemaakt.

3. Publieksstemming

Iedereen kan stemmen op zijn of haar favorieten van de 9 genomineerden. Die met de meeste stemmen zullen winnen. De stemperiode loopt van 13 mei tot 13 juni. 

4. Prijsuitreiking

Op woensdag 19 juni maken we de winnaars bekend. Spannend!

 

 

 

Dernière modification
16/04/2024 - 11:22