De Gentse fietscoach

Wat doet de fietscoach?


Fietsen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Nochtans helpt een fiets mensen vooruit in bijvoorbeeld de zoektocht naar werk, om de weg te vinden naar de juiste gezondheidszorg of om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Fietscoach Leen geeft advies bij:

Contacteer de fietscoach

Wil je meer informatie of heb je vragen voor fietscoach Leen? Je kan haar mailen of bellen, ook op Whatsapp.

Andere organisaties die je kunnen helpen

Naast fietscoach Leen staan er nog andere organisaties voor je klaar:

Met de fiets in Gent

Deze webpagina van Stad Gent geeft je informatie over fietsroutes en hoe je een fiets kan huren of delen.

Op Wielekes

Bij Op Wielekes kan je kinderfietsen op maat lenen tegen jaarlijks lidgeld. Word de kinderfiets te klein, dan ruil je hem gewoon in voor een groter formaat. Zo heeft je kind tot de leeftijd van 12 jaar voordelig een degelijke fiets.

Fietskeuken

Bij de Fietskeukens krijg je gratis hulp om je fiets te herstellen. Er is gereedschap maar je kan er geen onderdelen kopen.

Repair Café

Op een Repair Café helpen handige vrijwilligers je met het herstellen van allerlei voorwerpen zoals kledij, elektrische apparaten, meubels én ook fietsen.

Kaart voor de fietser – Cyclofix

Op deze kaart vind je fietszaken, fietsherstelpunten, de kinderfietsbibliotheken van Op Wielekes, openbare fietspompen en fietsparkings.

OCMW Gent

Is je fiets kapot en heb je een herstelling nodig? Wil je een fiets, fietsstoeltje, fietsslot of helm kopen? Kan je de aankoop of herstelling moeilijk betalen? Dan kan OCMW Gent soms helpen. Vraag meer informatie aan een medewerker van het OCMW.