Fietstaxi

De Fietstaxi is er voor minder mobiele personen in Gent.

De fietstaxi focust zich op korte verplaatsingen van deur tot deur. Heb je een afspraak bij de kapper, ga je op bezoek bij familie of wil je gewoon een frisse neus halen, maar kan je je moeilijk zelfstandig verplaatsen? Onze fietstaxi vervoert je graag!

De chauffeurs van de fietstaxi's zijn een mix van nieuwkomers en minder nieuwe Gentenaars. Ze kregen een degelijke opleiding om met de fietstaxi te rijden.

Voor wie?

Alle minder mobiele personen in Gent, ongeacht leeftijd.

Ook wanneer je tijdelijk minder mobiel bent, bijvoorbeeld door een gebroken been, kan je de fietstaxi gebruiken.

Op een riksja kunnen 2 passagiers mee, met een maximum van 160 kg in totaal. Een opvouwbare rollator kan ook vervoerd worden samen met 1 persoon.

Op de rolstoelfiets kan 1 passagier mee, zittend in de eigen rolstoel.

Twijfel je of de fietstaxi een geschikte oplossing is voor jou? Contacteer ons gerust, dan bespreken we samen de mogelijkheden of komen we langs voor een testritje.

Waar en wanneer?

De fietstaxi's rijden 7 dagen op 7 tussen 8u en 22u, behalve op officiële feestdagen. We zijn gesloten van zaterdag 23 december tot en met dinsdag 2 januari.

We rijden in het gebied binnen de R4 (grote ring) tot aan Meulestede brug, zie kaartje hieronder ⬇️

Rijgebied

Prijs

Een rit kost 2,5 euro enkel (5 euro heen-en-terug). Voor een rit van meer dan 5 km (enkel) betaal je 1 euro per km extra. Je betaalt cash aan de chauffeur.

Ook een plezierritje is mogelijk. Dit kost 5 euro voor een rit van een uur.

Wachttijd

Wil je graag dat de fietstaxi even wacht tijdens je boodschappen/bezoek/…? Dat kan! Het eerste kwartier wachttijd is gratis. Vanaf het tweede kwartier betaal je 1 euro per kwartier.

Wanneer je 2 ritten boekt met minder dan een uur tussen de aankomst en het volgende vertrek, beschouwen wij de tijd tussen deze ritten als wachttijd, en rekenen we dit dus aan.
 

rolstoelfiets

Reserveer je rit

Reserveer je rit minimum 2 werkdagen op voorhand.

We fietsen elke dag en zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (9u-17u, behalve op officiële feestdagen)

​​​​'s Avonds, tijdens het weekend en op feestdagen zijn we niet bereikbaar.

 

Reserveer je rit

 

 

 

Annuleren kan tot 24u voor je geplande rit. Een weekend- of maandagrit annuleren, doe je telefonisch op vrijdag voor 17u (of uitzonderlijk via mail in het weekend). Annuleer je later, dan zijn we genoodzaakt de rit aan te rekenen. Annuleren om dringende redenen kan uiteraard altijd.

Voor bedrijven en organisaties

De fietstaxi kan geboekt worden voor een activiteit van een organisatie maar de reservaties moeten op naam van de passagiers gebeuren. Dit om te vermijden dat de riksja niet benut wordt.

Plezierritten kunnen door organisaties geboekt worden indien er ruimte is en de functionele ritten niet in het gedrang komen.

Contacteer ons voor een offerte.

Word vrijwilliger

Tijd en goesting om je in een nieuw avontuur te gooien? Zit je graag op de fiets en voel je je sociaal geëngageerd? Word fietsvrijwilliger bij de Gentse fietstaxi.

Lees hier meer over deze vacature en hoe je kunt solliciteren

Video

Bekijk hier de video die AVS in 2022 maakte over de fietstaxi: