Aanbod voor personen met specifieke noden

Is een ‘standaard’ fiets voor jou niet handig? Geen probleem, we hebben een speciaal aanbod van fietsen die makkelijk te gebruiken zijn voor mensen met een handicap of specifieke noden. Zo kan ook wie niet (meer) goed te been is, genieten van een fietstocht met aangepaste fiets.

Aangepaste fiets huren

Riksja

Geïnspireerd door de Indische riksja. Voor een fietser en twee passagiers.

Liever een riksja mét chauffeur? Ook dat is mogelijk, reserveer je rit bij onze Fietstaxi.

Driewieler

Deze driewieler heeft elektrische trapondersteuning. Dankzij een lage en stabiele zitpositie zit je veilig en geniet je van optimaal rijcomfort. De fiets zorgt voor minder belasting van de schouders, rug, nek en polsen in vergelijking met een standaardfiets.

Tandem

Een tandem is ideaal om samen op fietstocht te gaan. De begeleider vooraan stuurt. Een veilige en handige manier om te fietsen als dat zelfstandig moeilijk is.

Ouder-kindfiets

Net als de tandem is de ouder-kindfiets ideaal om met een begeleider samen op fietstocht te gaan. Hier is het de volwassene achteraan die stuurt.

Rolstoel

Je kunt gratis een rolstoel ontlenen.

 

Reserveer jouw fiets of rolstoel

De Fietstaxi

Fietstaxi is de fietstaxidienst van De Fietsambassade voor minder mobiele personen in Gent.

De Fietstaxi focust zich op korte verplaatsingen van deur tot deur. Dat doen we met een riksja of rolstoelfiets. Heb je een afspraak bij de kapper, ga je op bezoek bij familie of wil je gewoon een frisse neus halen, maar kan je je moeilijk zelfstandig verplaatsen? Onze fietstaxi vervoert je graag!

Ontdek hier meer informatie of boek je rit.

Ook hier kun je terecht

Bevat ons aanbod niet waar jij naar op zoek bent? Hier een overzicht van andere organisaties waar je bij terecht kunt.