Terugblik: Gentse Feesten fietsen

35000 fietsen in de bemande veloparkings

Speciaal voor de Gentse Feesten creëerden we 2 grote, bemande veloparkings: Sint-Michiels en Sint-Lievens. Doorheen de feestperiode werden daar zo'n 35000 fietsen geparkeerd. Op een van de drukste avonden werden er zelfs een kleine 5500 geteld.

"Ik zag de borden voor de veloparking terwijl ik richting het centrum fietste. Intussen is het al de 2e keer dat ik mijn fiets hier parkeer. Ik ben blij dat ik hem hier veilig kan achterlaten." - Jeftha in veloparking Sint-Lievens

20 stewards

Maar liefst 20 fantastische stewards waakten er over de fietsen en hielpen alles vlot en ordelijk verlopen.

Vertel het voort

Het was opvallend hoe snel het bestaan van de bemande veloparkings van mond tot mond werd verspreid. We hoorden regelmatig dat mensen die hun fiets er parkeerden, getipt waren door vrienden en familie. Ook dit bewijst dat mensen blij zijn met deze voorzieningen.

0 gestolen fietsen in de bemande veloparkings

Last but not least: er werd in de bemande veloparkings geen enkele fiets gestolen. Inzetten op dit soort fietsparkeren bij grote evenementen bewijst dus zijn meerwaarde.

"Mensen kunnen hun fiets, zeker een elektrische of andere duurdere model, hier veilig en overzichtelijk parkeren vlakbij de feestenzone. Dat is voor veel mensen een hele geruststelling." - Pieter, projectmedewerker bij De Fietsambassade

2000 extra parkeerplaatsen in het centrum

Ook in de rest van het centrum zorgden we voor meer dan 2000 extra fietsparkeerplaatsen, bovenop deze die het ganse jaar beschikbaar zijn. 

94 ritten met TriVelo

Ook onze fietstaxidienst voor minder mobiele personen, TriVelo, heeft niet stilgezeten. De extra avondritten waren populair en tijdens de Gentse Feesten werden maar liefst 94 ritten gereden.

Dernière modification
18/05/2023 - 11:35