Fietstaxidienst TriVelo

TriVelo is de fietstaxidienst van De Fietsambassade voor minder mobiele personen in Gent.

TriVelo focust zich op korte verplaatsingen van deur tot deur. Heb je een afspraak bij de kapper, ga je op bezoek bij familie of wil je gewoon een frisse neus halen, maar kan je je moeilijk zelfstandig verplaatsen? Onze fietstaxi vervoert je graag!

 

Hoe reserveren?

Reserveer je rit via telefoon (09 266 77 00) van maandag t.e.m. vrijdag tussen 9u en 17u of mail (trivelo.defietsambassade@stad.gent). 's Avonds, tijdens het weekend en op feestdagen zijn wij niet bereikbaar.

Reserveer je rit minimum 2 werkdagen en maximum 1 maand op voorhand.

Reserveer je rit

Annuleren kan tot 24u voor je geplande rit. Annuleer je later, dan zijn we genoodzaakt de rit aan te rekenen. Annuleren om dringende redenen kan uiteraard altijd.

Voor wie?

Alle minder mobiele personen in Gent, ongeacht leeftijd.

Ook wanneer je tijdelijk minder mobiel bent, bijvoorbeeld door een gebroken been, kan je van TriVelo fietstaxi gebruikmaken.

Op een riksja kunnen 2 passagiers mee, met een maximum van 160 kg in totaal. Een opvouwbare rollator kan ook vervoerd worden samen met 1 persoon.

Op de rolstoelfiets kan 1 passagier mee, zittend in de eigen rolstoel.

Prijs?

Een rit 2,5 euro enkel, 5 euro heen-en-terug. Voor een rit van meer dan 5 km (enkel) betaal je 1 euro per km extra. Dit is steeds cash te betalen aan de chauffeur.

Wil je graag dat de fietstaxi even wacht tijdens je boodschappen/bezoek/…, dan is het eerste kwartier gratis. Vanaf het tweede kwartier betaal je hiervoor 1 euro per kwartier. 

Ook een plezierritje is mogelijk. Dit kost 5 euro voor een rit van een uur.
 

Wanneer rijdt TriVelo?

De fietstaxi's rijden elke weekdag tussen 9u en 17u.

Heb je een vraag voor 's avonds of tijdens het weekend? Contacteer ons gerust, we bekijken wat er mogelijk is.

 

Waar rijdt TriVelo?

TriVelo rijdt in het gebied binnen de R4 tot aan Meulestede brug, zie kaartje hieronder.

Wie zijn de TriVelo chauffeurs?

De chauffeurs van de fietstaxi's zijn een mix van nieuwkomers en minder nieuwe Gentenaars. Ze kregen een degelijke opleiding om met de fietstaxi te rijden. We zoeken nog vrijwilligers!
 

Wil je reserveren als organisatie?

De fietstaxi kan geboekt worden voor een activiteit van een organisatie maar de reservaties moeten op naam van de passagiers gebeuren. Dit om te vermijden dat de riksja niet benut wordt.

Plezierritten kunnen door organisaties geboekt worden indien er ruimte is en de functionele ritten niet in het gedrang komen.

 

Bekijk hieronder de reportage over TriVelo door AVS: