Fiets mee met de Bike Parade

De Bike Parade wordt hét hoogtepunt van het Velo-festival

Mis deze unieke belevenis niet en fiets 10 km doorheen de stad samen met duizenden fietsfanaten van over de hele wereld. Geniet onderweg van plezante animatie van onder andere Cirq, 123-piano, G-sport en De Fietsambassade.

Bij de eindhalte gooien we de beentjes nog wat meer los met live muziek op het après-fietsfeest. Smullen en je dorst lessen kan bij een van de drank- en eetkraampjes. 

De Bike Parade is een vast onderdeel van Velo-city, het jaarlijkse wereldfietscongres dat dit jaar in Gent doorgaat. Onder andere Rio de Janeiro, Taipei en Lissabon gingen ons al voor. Deze editie in eigen stad mag je gewoon niet missen!

Praktisch

Inschrijven is niet nodig, kom gewoon af!

  • Start: woensdag 19 juni, verzamelen vanaf 18.30 uur aan ‘t Kuipke in het Citadelpark (Jan Hoetplein 1, 9000 Gent), startschot om 19 uur
  • Aankomst: Rond 20 uur op de Vrijdagmarkt, blijf nog even hangen voor het après-fietsfeest
  • Route: We fietsen onder andere over de Louisa d’Havébrug, op de B401, langs Portus Ganda en de Oude Dokken. Het parcours is zo’n 10 km lang en wisselt vlakke met enkele hellende stukken af. Geen zorgen, je moet de route niet van een kaartje lezen, volg gewoon de massa fietsers! Zelf de route instellen met je favoriete gps of app? Download het .GPX-bestand op RouteYou.

Niet vergeten of vrienden uitnodigen? Check het evenement op Facebook.

Laatst gewijzigd
do 30 mei 2024