Fiets markeren

Laat je fiets gratis markeren in Fietspunt Gent Sint-Pieters, Fietspunt Onder De Krook, Fietspunt Dampoort of het Fietsendepot. Bekijk de locaties en openingsuren.
Je fiets wordt gestolen of ontruimd? Een gemarkeerde fiets vind je sneller terug.
 

Hoe markeren wij fietsen?

We kleven een moeilijk te verwijderen sticker met je rijksregisternummer op het fietskader. Het markeren is gratis en duurt maar enkele minuten.  

Dankzij het gebruik van het rijksregisternummer kunnen we de fiets duidelijk identificeren als jouw eigendom. Bovendien schrikt het ook dieven af. Fietsdieven kunnen een gemarkeerde fiets minder makkelijk doorverkopen. 

Na de markering krijg je een fietspas. Op deze fietspas schrijf je de unieke gegevens van jouw fiets. Dit is een extra bewijs dat de fiets van jou is.

Check ook onze tips om fietsdiefstal te voorkomen.

Jouw gemarkeerde fiets is verdwenen. Wat nu?

Een gestolen fiets die teruggevonden wordt, gaat naar het fietsendepot. Dankzij het gemarkeerde rijksregisternummer kan het fietsendepot de eigenaar laten weten dat de fiets terecht is. Ook bij ontruimingen van fietsenstallingen neemt het depot contact op met de eigenaars van gemarkeerde fietsen.
 

Fietsmarkering in je buurt?

De Fietsambassade markeert ook fietsen op locatie. Wil je zelf een fietsmarkering aanvragen voor jouw school, bedrijf of vereniging? Contacteer ons.