Fietsmarkeren

Fietsmarkering: snel, gratis en enkel maar voordelen!

Jammer genoeg valt fietsdiefstal nooit uit te sluiten maar een gemarkeerde fiets komt sneller terug bij de eigenaar.
 

Hoe markeren wij fietsen?

Er zijn 2 manieren:

  • via het graveren van je rijksregisternummer in het fietskader
  • via het kleven van een moeilijk te verwijderen sticker met je rijksregisternummer op het fietskader. Dit voorkomt schade in het geval je een speciaal frame hebt

Het markeren is gratis en duurt slechts enkele minuten, daarna ontvang je een fietspas.

Dankzij het gebruik van het rijksregisternummer kunnen we de fiets duidelijk identificeren als jouw eigendom. Bovendien schrikt het ook dieven af. Fietsdieven kunnen een gemarkeerde fiets minder makkelijk doorverkopen. 
 

Hoe werkt het?

Een gestolen fiets die wordt teruggevonden komt, als je wat geluk hebt, in het Fietsendepot terecht. Dankzij het gemarkeerde rijksregisternummer kan het Fietsendepot je laten weten dat je fiets terecht is. Ook bij ontruimingen van fietsenstallingen neemt het depot altijd contact op met de eigenaars van gemarkeerde fietsen.
 

Waar kan je je fiets laten markeren?

Je kan je fiets gratis laten markeren in het Fietsendepot en in het herstelpunt aan Gent Sint-Pieters. Opgelet! Er zijn tijdelijk geen fietsmarkeringen aan de fietspunten Centrum en Gent-Dampoort.

Gentenaars en niet-Gentenaars kunnen van deze dienst gebruik maken. De registratie duurt maar enkele minuten. Het fietspunt Gent-Sint-Pieters is ook op zaterdag open tijdens de zomermaanden. Het fietspunt onder de stadshal (Braunplein), is vanaf de paasvakantie tot de herfstvakantie zowel op zaterdag als zondag open.

Wat neem je mee?

Neem een officieel document mee waarop je rijksregisternummer staat, bij voorkeur je identiteitskaart.
Heb je een tweedehands fiets gekocht die al gemarkeerd is, breng dan een bewijs van aankoop of overdracht mee.
 

Fietsmarkering in je buurt?

Af en toe worden fietsen op locatie gemarkeerd, misschien zelfs in jouw buurt. Dat kan gebeuren op initiatief van De Fietsambassade Gent of op verzoek van een school, een bedrijf of een andere organisatie.
Ook bij sommige evenementen van de Stad Gent zoals de Autovrije Zondag, de tweedehandsfietsenmarkten of tijdens de Gentse Feesten worden fietsen gemarkeerd. 

 

Zelf een fietsmarkering organiseren

Wil je zelf een fietsmarkering aanvragen voor jouw school, bedrijf of vereniging? Contacteer ons.