Fietsenparkings

Zowel in de stations als in het historisch stadscentrum kan je je fiets stallen in een van de fietsenparkings.

 

Aan de grote treinstations

Aan de stations Dampoort en Gent-Sint-Pieters zijn er fietsenparkings.

 • De fietsenparking is altijd open, je kan er je fiets gratis kwijt.
 • Laat je fiets niet langer dan 3 weken aan een stuk in de fietsenparking. De beheerder heeft het recht om je fiets na deze periode te verwijderen.
 • Aan beide stations kan je je fiets tegen betaling ook veilig achterlaten in een bewaakte parking
  • Gent-Sint-Pieters: een plaats voor deze stalling vraag je aan het reizigersloket van de NMBS
  • Gent-Dampoort: neem contact met ons op

 

In het historische stadscentrum

In het historisch centrum zijn er twee gratis bewaakte fietsenparkings.

 • In de fietsenparking Korenmarkt onder de Sint-Michielsbrug is er plaats voor 210 fietsen. Je kan de parking binnen via de Pakhuisstraat, naast het voormalige postgebouw. Je vindt er ook een fietspomp
 • De fietsenparking Braunplein onder de stadshal biedt plaats aan 80 fietsen. De parking is ook uitgerust met een fietspunt van De Fietsambassade Gent. Daar kan je ook fietsen huren, je fiets gratis laten registreren en kleine herstellingen laten uitvoeren. Deze fietsenparking is te bereiken via de 'green' op het Emile Braunplein. 
 • De parkings worden bewaakt met camera’s.
 • De parkings zijn open van 7 uur ’s morgens tot 1 uur ‘s nachts. Op vrijdag en zaterdag tot 3 uur ’s nachts. Buiten deze uren zijn de fietsenparkings gesloten om veiligheidsredenen.
 • In beide fietsenparkings kan je gratis openbare toiletten gebruiken.

Overdekte fietsenparking Vooruit

In de Sint-Pietersnieuwstraat is er een overdekte en bewaakte fietsenparking aan de zuidgevel van het Kunstencentrum Vooruit. Deze fietsenparking is een gemeenschappelijk project van de Stad Gent, de Universiteit Gent en het Kunstencentrum Vooruit. Er is plaats voor 400 fietsen, verdeeld over twee niveaus. 

Overdekte fietsenparking aan bibliotheek De Krook

Ook onder bibliotheek De Krook is er een overdekte fietsenparking, verspreid over verdiepingen -1 en -2. Deze parking is reeds open voor gebruik, maar zal in het voorjaar van 2018 verder afgewerkt worden. Op dat moment zal ze plaats bieden aan meer dan 700 geparkeerde fietsen, waaronder 30 niet-standaardfietsen.

De fietsenparking is gratis en 24 op 24 uur open. Ze is bereikbaar langs de fietshelling en –lift op het Miriam Makebaplein en via de Korianderstraat.

Meer info

Hierbij vind je het gebruikersreglement voor het parkeren in de fietsenparkings in Gent.