Fietsenparkings

Aan de stations Gent Dampoort en Gent Sint-Pieters

De fietsenparkings aan deze stations zijn gratis en altijd open. Laat je fiets niet langer dan 3 weken staan. De beheerder mag en kan je fiets na deze periode verwijderen.

Er zijn ook bewaakte fietsenparkings tegen betaling. Vraag je plaats aan bij het reizigersloket van de NMBS.

 

Fietsenparking Graslei

Deze fietsenparking is gratis en bevindt zich onder de Sint-Michielsbrug. Er is plaats voor 210 fietsen. Ze is open van 7u 's morgens tot 1u 's nachts en 3u 's nachts op vrijdag en zaterdag. Ga binnen via de Pakhuisstraat, naast het voormalige postgebouw. In deze parking staat ook een fietspomp en een automaat met fietslichtjes, drinkflessen e.a.
In deze parking is plaats voor bakfietsen en buitenmaatse fietsen. Er zijn openbare toiletten en camerabewaking.

 

Fietsenparking Braunplein

Deze fietsenparking bevindt zich onder de stadshal en is gratis te gebruiken tussen 7u 's morgens en 1u 's nachts en 3u 's nachts op vrijdag en zaterdag. Er is plaats voor 80 fietsen. Ook hier zijn openbare toiletten en camerabewaking voorzien. 

 

Fietsenparking Vooruit

In de Sint-Pietersnieuwstraat is er een gratis overdekte fietsenparking onder Kunstencentrum Vooruit. Er is plaats voor 400 fietsen, verdeeld over twee niveaus. Hier is ook plaats voor bakfietsen en buitenmaatse fietsen. In deze fietsenparking is er camerabewaking en ze is altijd open.

 

Fietsenparking De Krook

Ook onder Bibliotheek De Krook is er een gratis overdekte fietsenparking, verspreid over verdiepingen -1 en -2 en met plaats voor 700 fietsen, waaronder 30 niet-standaardfietsen. De parking is bereikbaar via fietshelling en fietslift op Miriam Makebaplein en via Korianderstraat en is altijd open.

 

Check ook onze tips om fietsdiefstal te voorkomen.