Fietsenparkings

Aan de stations Gent Dampoort en Gent Sint-Pieters

De fietsenparkings aan deze stations zijn gratis en altijd open. Laat je fiets niet langer dan 3 weken staan. De beheerder mag en kan je fiets na deze periode verwijderen.

Er zijn ook bewaakte fietsenparkings tegen betaling. Vraag je plaats aan bij het reizigersloket van de NMBS.

Fietsenparking Graslei

Deze fietsenparking is gratis en bevindt zich onder de Sint-Michielsbrug. Er is plaats voor 203 fietsen. Ze is open van 7u 's morgens tot 1u 's nachts en 3u 's nachts op vrijdag en zaterdag. Ga binnen via de Pakhuisstraat, naast het voormalige postgebouw. In deze parking staat ook een fietspomp en een automaat met fietslichtjes, drinkflessen e.a. Er zijn lockers beschikbaar die je gratis tot 24u lang kunt gebruiken.
In deze parking is plaats voor bakfietsen en buitenmaatse fietsen. Er zijn openbare toiletten en camerabewaking.

Fietsenparking Emile Braunplein

Deze fietsenparking bevindt zich onder de stadshal en is gratis te gebruiken tussen 7u 's morgens en 1u 's nachts en 3u 's nachts op vrijdag en zaterdag. Er is plaats voor 80 fietsen. Ook hier zijn openbare toiletten en camerabewaking voorzien.

Fietsenparking Vooruit

In de Sint-Pietersnieuwstraat is er een gratis overdekte fietsenparking onder Kunstencentrum Vooruit. Er is plaats voor 400 fietsen, verdeeld over twee niveaus. Hier is ook plaats voor bakfietsen en buitenmaatse fietsen. In deze fietsenparking is er camerabewaking en ze is altijd open.

Fietsenparking De Krook

Ook onder Bibliotheek De Krook is er een gratis overdekte fietsenparking, verspreid over verdiepingen -1 en -2 en met plaats voor 700 fietsen, waaronder 30 niet-standaardfietsen. De parking is bereikbaar via de fietshelling en de fietslift op het Miriam Makebaplein en via de Korianderstraat en is altijd open.

Fietsenparking Stadskantoor

Onder het Stadskantoor op het Woodrow Wilsonplein is een gratis overdekte fietsenparking voor 486 fietsen, waaronder 34 buitenmaatse fietsen. In deze fietsenparking is er camerabewaking en een fietsdetectiesysteem aanwezig. Aan de hand van dit systeem kan je makkelijk zien of er nog plaats is voor je fiets. Fietsenparking Stadskantoor is altijd open.