Erika en Dimi vonden hun topjob na een LDE-traject bij De Fietsambassade

De Fietsambassade zet volop in op sociale tewerkstelling. Zo kunnen personen die moeilijk hun weg vinden op de reguliere arbeidsmarkt (omwille van bijvoorbeeld fysieke problemen, taalkennis, gebrek aan specifieke vaardigheden, ...) een LDE*-traject volgen bij De Fietsambassade. Op deze manier kunnen ze extra ervaring en kennis opdoen en die later bij een nieuwe job inzetten.

Hier zetten we graag twee personen in de kijker die een mooi parcours aflegden bij De Fietsambassade en intussen doorstroomden naar een nieuwe topjob. Lees het interview met Erika en Dimi hieronder.

Hoe kwam je bij De Fietsambassade terecht?

Erika: Ik had enkele jaren niet kunnen werken wegens ziekte en kon dan via de VDAB een stage starten binnen een vacature bij De Fietsambassade. In het begin werkte ik als administratief onthaalmedewerkster in de Fietspunten, later deed ik vooral administratie. Ik kreeg er al snel verantwoordelijkheid, wat ik heel aangenaam vond.

Dimi: Na 2 jaar werkloosheid startte ik via VDAB bij de buitenploeg van wat toen nog MaxMobiel was. Later kwam ik op proef terecht in een Fietspunt van De Fietsambassade. In die job vond ik veel voldoening en aangezien ze tevreden van me waren, kon ik daar aan de slag blijven binnen het LDE-traject.

Welke vaardigheden bouwde je op bij De Fietsambassade?

Erika: Mijn computerkennis heb ik stevig verder ontwikkeld. Daar heb ik ook nu nog veel aan. De EHBO-cursus die ik volgde, vond ik ook interessant. Ik volgde ook een opleiding fietsherstel omdat dat goed van pas kwam wanneer ik het onthaal deed. Los van de opleidingen heb ik ook informeel bijgeleerd. Ik heb echt kunnen groeien in het omgaan met collega's en vertrouwen opbouwen.

Dimi: Het belangrijkste voor mij is dat ik mijn certificaat voor fietstechnieker heb behaald na een opleiding die door De Fietsambassade werd betaald. Daarnaast heb ik ook veel bijgeleerd over hoe je klantvriendelijk tewerk gaat. Ook de EHBO-cursus vond ik heel interessant. Via al deze opleidingen en meer heb ik het gevoel dat ik echt gegroeid ben bij De Fietsambassade.

Wat vond je het leukst aan je periode bij De Fietsambassade?

Erika: De ruimte en het vertrouwen die ik kreeg om te groeien waren heel leuk. Ik had een goede band met veel van mijn collega's, af en toe heb ik ook nu nog contact met hen. Ik kijk met een positieve blik terug op mijn job bij De Fietsambassade, het was eigenlijk meer dan gewoon een job. 

Dimi: Contact met klanten gaf me altijd veel energie. Ik zag ook regelmatig terugkomende klanten met wie ik dan een babbeltje kon slaan. Ook met de collega's kon ik het heel goed vinden. 

 

Erika werkt intussen bij Stad Gent en Dimi stroomde door naar een job bij een fietshandelaar.

*LDE = lokale diensteneconomie

 

Benieuwd naar meer getuigenissen? Lees hier het interview met Jan, die op dit moment een LDE-traject volgt bij De Fietsambassade.

Laatst gewijzigd
ma 4 sep 2023