LDE-medewerker Jan aan het woord

Wat zou De Fietsambassade zijn zonder al onze fantastische medewerkers? Vandaag zetten we er graag een in de kijker: LDE-medewerker* Jan. We gingen met hem babbelen over zijn ervaring als werknemer bij onze organisatie. 

 

Jan

 

Hoe kwam je bij De Fietsambassade terecht?

Ik deed eerst een stage van 9 maanden en startte in maart 2020 als LDE-medewerker. Door rugklachten was (voltijds) werken voor mij niet altijd evident. Toen ik dit vertelde op mijn gesprek bij De Fietsambassade wilden ze er graag rekening mee houden. 3 weken later kon ik halftijds aan het werk in een van de Fietspunten aan het onthaal. Dat is perfect om aan het werk te blijven en toch mijn rug wat te sparen.

Wat leerde je al en wat wil je nog graag bijleren?

Hiervoor werkte ik al in tuinaanleg en chemische industrie. Over fietsherstel kende ik nog niet zo veel. Daarover heb ik dus wat bijgeleerd in het team van De Fietsambassade. Omdat ik aan het onthaal werk, doe ik enkel af en toe kleine herstellingen maar natuurlijk is het belangrijk dat ik toch wat van fietsen ken om deze job goed te doen. 

Ik ben ook nog van plan om een cursus Microsoft Excel te volgen. Dat programma gebruik ik hier regelmatig op de computer dus ik zou het graag nog beter kunnen. Er werd me in het begin gezegd dat ik de mogelijkheid zou hebben om opleidingen te volgen wanneer ik dat zou willen. Deze cursus wordt dus ondersteund en betaald door De Fietsambassade. Ik vind het leuk dat ze me steunen om nieuwe vaardigheden op te bouwen. 

Wat vind je het leukst aan werken bij De Fietsambassade?

Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik goed ondersteund word bij De Fietsambassade. Als ik vragen heb, kan ik altijd bij mijn collega's terecht. Dat zorgt voor een gezellige en positieve sfeer op het werk. 

Sinds ik bij De Fietsambassade gestart ben, ben ik nog niet moeten thuisblijven omwille van mijn rug. Daar ben ik heel blij mee want ik ben graag bezig. Stil zitten is niks voor mij. Ik zou anderen zeker ook aanraden om een job bij De Fietsambassade aan te gaan.

 

* Wat is een LDE-medewerker? "LDE" staat voor lokale diensteneconomie. Dit systeem biedt werkgelegenheid aan mensen die moeilijk hun weg vinden op de reguliere arbeidsmarkt omwille van bijvoorbeeld fysieke problemen, taalkennis, gebrek aan specifieke vaardigheden of andere oorzaken. Op deze manier kunnen ze ervaring en kennis opdoen en die later bij een nieuwe job inzetten.

 

Laatst gewijzigd
wo 27 jul 2022