“Ge gaat er wel geraken” steekt studenten een hart onder de riem

Je merkte ze misschien al op: overal in Gent duiken stickers en affiches op met de boodschap “Ge gaat er wel geraken”. De plakkende boodschap wil studenten hoger onderwijs een hart onder de riem steken bij de start van het nieuwe academiejaar in coronatijd.

 

“Subtiele mental support 2.0, want de studententijd is de beste tijd van uw leven, maar ook wel stressy – zeker nu”, vertelt kunstenaar Karen François.

 

François lanceert de slogan samen met De Fietsambassade Gent, dé Gentse verhuurdienst voor studentenfietsen. Hun groene tweewielers zijn al jaren een vaste waarde in de stad. Bij de start van het academiejaar verhuren ze er zo’n 4.000 aan studenten.

 

“De fietsambassade levert fantastisch werk. Een absolute steun voor alle fietsers in Gent. De nieuwe campagne slaat de nagel op de kop. ‘Ge gaat er wel geraken!’, goeie mentale steun, maar vooral… met de fiets hé! Dat is logisch, snel, comfortabel, milieuvriendelijk, sociaal én goedkoop. Dat moet studenten toch als muziek in de oren klinken?”
- Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

 

De campagne wordt mee ondersteund door de Gentse hogescholen en universiteit. Ook zij merken dat studenten een dosis extra moed kunnen gebruiken bij de door Covid getekende start van dit academiejaar.

 

“Studenten kunnen, nu meer dan ooit, alle steun gebruiken. De grote muursticker is een echte eyecatcher op onze campus, een selfiespot voor onze studenten. Zo’n boodschap van iemand als Karen François, die velen bewonderen, doet deugd.”
- Jan Desmet, afdelingshoofd studentenwerking en participatie HOGENT

 

De stickers, ondertussen al ware collector’s items, zijn gratis te verkrijgen in de fietspunten van De Fietsambassade Gent – zolang de voorraad strekt.

Laatst gewijzigd
wo 23 sep 2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mis niks van De Fietsambassade.

Lees meer