Kom naar de tweedehands Velomarkt

Op zoek naar een betaalbare tweewieler om de stad te doorkruisen? Of wil je jouw oude fiets een nieuw leven geven en een zakcentje verdienen? Dan is de Tweedehands Velomarkt de place to be!

 

Praktische info

  • Locatie: onder de Stadshal, Emile Braunplein
  • Tijdstip: zaterdag 18 mei 2024, 13u – 17u

Een fiets kopen?

Kom langs en kies jouw stalen ros. Stewards helpen je een fiets te vinden die past bij jouw noden. Aan elke fiets vind je informatie over de prijs en welke herstellingen nog nodig zijn. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken. Over prijzen wordt niet onderhandeld. 

Een fiets verkopen?

Je kunt je fiets (geen e-bikes) vooraf binnenbrengen op een van deze zes locaties.

InleverpuntAdresMoment
Fietskeuken LedebergStandaertsite 1wo 15/5: 18u30 - 20u30
Fietskeuken Brugse PoortMeibloemstraat 18do 16/5: 18u30 - 21u30
El LaboristoMeibloemstraat 18wo 15/5: 17u - 18u
Fietspunt DampoortOktrooiplein 10ma 13/5 - vr 17/5: 7u - 19u
FietsendepotMaaltebruggestraat 191

ma 13/5: 16u - 18u

di 14/5: 10u - 18u (op afspraak)

wo 15/5: 13u - 16u

do 16/5: 16u - 18u

vr 17/5: 13u - 15u

VelomarktStadshal (Poeljemarkt)za 18/5: 10u - 12u


Een fietstechnieker checkt de staat van de fiets en overlegt samen met jou over een gepaste verkoopprijs.  De technieker kan je fiets weigeren (bv. als de fiets te veel herstel nodig heeft). Als je fiets niet verkoopbaar is, kan je hem alsnog schenken.

Op de Velomarkt hoef je dan zelf niet aanwezig te zijn. De Fietsambassade regelt de verkoop. Fiets verkocht? We storten het volledige bedrag op jouw rekening. Fiets niet verkocht? Je kiest of je de fiets terug wilt ophalen of de fiets doneert.

Niet vergeten of vrienden uitnodigen?

Check hier het Facebook evenement, nodig vrienden uit en zet het in je agenda.

FAQ

Welke fietsen kan ik verkopen?

  • Wel: alle soorten fietsen die in goede staat zijn en nog rijden: stadsfietsen, koersfietsen, mountainbikes, kinderfietsen, cargofietsen, … Voor dure fietsen (waarde +/- 500 euro of meer) vragen we een aankoopbewijs bij afgifte.
  • Niet: elektrische fietsen of steps (kan wel voor fietshandels en organisaties).

Kan ik met mijn vzw of fietshandel ook fietsen verkopen?

Vzw’s en fietshandels kunnen maximaal 15 tweedehands fietsen verkopen. Zij moeten op voorhand reserveren via dit formulier. De fietsen kunnen enkel op het evenement zelf gebracht worden. De organisatie is zelf verantwoordelijk voor de logistiek. De Fietsambassade Gent vzw voorziet enkel ruimte onder de stadshal. 

Wat als mijn fiets niet verkocht is?

Je kan je fiets ophalen op de Velomarkt tussen 17u en 18u op 18 mei of in het Fietsendepot (Maaltebruggestraat 191, 9000 Gent) in de week van 20 mei. 
Je kan je fiets ook schenken als die niet verkocht raakt. Schenken kan aan de Fietskeukens, El Laboristo of De Fietsambassade

Kan ik een fiets testen voor ik hem koop?

Ja, in ruil voor je identiteitsbewijs en enkel tijdens de Velomarkt.

Krijg ik garantie op mijn gekochte fiets?

Bij aankoop van een fiets krijg je een aankoopbewijs. Dit aankoopbewijs is geen garantiebewijs. Er is geen garantie op aangekochte fietsen. Dit geldt niet voor fietsen van aanwezige fietshandels. Zij bepalen zelf hun voorwaarden.

Hoe weet ik dat ik geen gestolen fiets koop?

De Fietsambassade beschikt over alle gegevens van de verkoper en kan elke fiets linken aan degene die hem heeft binnengebracht. De Fietsambassade vraagt een aankoopbewijs bij dure fietsen. 

 

Laatst gewijzigd
di 16 apr 2024