Maak kennis met onze nieuwe algemeen coördinator Stijn

We verwelkomen een nieuwe algemeen coördinator en stellen hem graag aan jou voor. Hoe kunnen we dat beter doen dan met een goeie babbel?

In 't kort

  • Stijn Lewyllie, 43 jaar
  • Gentbruggenaar
  • Papa van 2
  • Favoriete plek in Gent: de Gentbrugse Meersen
  • Heeft 3 fietsen: een gewone pendelfiets, een sportfiets en een transportfiets

Stijn Lewyllie

Interview

Hey Stijn, proficiat met je nieuwe functie als algemeen coördinator! Wij kennen je natuurlijk wel al langer want hiervoor werkte je al 4 jaar bij De Fietsambassade als coördinator fietsparkeren. Op welke verwezenlijking kijk je met trots terug?

Er zijn een aantal concrete realisaties die in het oog zouden kunnen springen zoals de bemande fietsenparkings bij grote evenementen zoals de Gentse Feesten of het Lichtfestival. Ook het netwerk aan publieke fietspompen dat we uitbouwden is zo'n mooie verwezenlijking.

Persoonlijk ben ik het meest trots op het team. In de laatste vier jaar is het team fietsparkeren echt geëvolueerd tot een zelfstandig team dat met een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn taken uitvoert. De medewerkers zorgen voor en ondersteunen elkaar. Dat doet deugd om te zien. Ik was ook maar een klein radertje in het geheel waarbij ieder zijn eigen verdienste heeft. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat team fietsparkeren met een nieuwe coördinator even goed zal blijven functioneren en dat zowel de zorg voor elkaar als de zorg voor het werk zal blijven primeren.

Je kent de organisatie dus al vanbinnen en vanbuiten. Wat zijn volgens jou de grootste sterktes van De Fietsambassade?

De grote sterkte van de Fietsambassade zijn de mensen die er werken. Ik weet dat dit cliché klinkt maar het is echt de waarheid. Onze medewerkers vormen een diverse groep van ervaren fietstechniekers tot gedreven idealisten maar evenzeer mensen die een eerste werkervaring opdoen. Ze dragen allemaal bij aan de goede dienstverlening die we de Gentse fietsers bieden, elk op hun eigen manier.  Die diversiteit zorgt soms voor een wrijving hier en daar maar zorgt vooral voor een leerrijke en leuke omgeving.

Hoe zie jij De Fietsambassade evolueren doorheen de komende jaren?

Het zijn uitdagende tijden voor ons waarbij er, net als bij vele organisaties, enkele financiële uitdagingen zijn zoals de hoge energiekosten. Maar we zijn een sterke organisatie en zullen dus op alle uitdagingen een antwoord vinden. 

De voorbije jaren zijn we sterk gegroeid op vlak van het aantal medewerkers en zaken die we doen. De komende jaren zal die groei minder sterk zijn en zullen we nog meer inzetten op kwaliteit, klanttevredenheid en samenwerkingen. 

Wellicht haal je daarvoor ook inspiratie uit andere steden. Naar welke organisaties in binnen- of buitenland kijk je op en waarom?

Mijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn steden waar er grote autoluwe gebieden zijn. Het plezier van daar op je gemak rond te lopen en niet constant op je hoede te moeten zijn voor auto’s is voor mij nog steeds een openbaring. Misschien zit het feit dat ik twee actieve en spring-in-het-veldkinderen heb daar ook wel voor iets tussen. Maar dan nog: autoluwe gebieden zijn zo veel aangenamer en rustiger dan zones met veel auto’s.

Steden die resoluut kiezen voor de fiets, voetganger en openbaar vervoergebruiker zijn steden die begaan zijn met de toekomst. Gent is hier ook goed op weg en met De Fietsambassade dragen wij ook ons steentje bij: herstelde platte band, voldoende fietsparkeerplaatsen, een ontluikende fietscultuur, ... Door dit te zeggen, bedenk ik dat Gent waarschijnlijk mijn grootste inspiratiebron is. Volgende vraag, voor ik te zeemzoeterig word! 

Je hebt duidelijk een passie voor fietsen. Wat houdt je daarnaast nog bezig in je vrije tijd?

Welke vrije tijd? Grapje natuurlijk maar met jonge kinderen en een voltijdse job vraag je jezelf soms wel af wat vrije tijd is. Daarom trek ik, als ik verlof heb, met mijn gezin zo veel mogelijk weg van huis. Weekendje zee of Ardennen of weekje buitenland, daar haal ik energie uit. In een ideale wereld zou ik elk weekend in het hooggebergte zitten maar België is daar nu niet het uitgelezen land voor natuurlijk. Ik moet mij voorlopig tevreden stellen met de dagelijkse beklimming van de Kattenberg.

We sluiten bondig af: hoe zou jij De Fietsambassade beschrijven in 3 woorden?

Divers, resultaatsgericht en plezant!

Laatst gewijzigd
di 6 sep 2022