Met de fiets naar het Lichtfestival

Binnenkort is het zover: van woensdag 10 tot en met zondag 14 november vindt het Lichtfestival plaats in Gent.


Samen met het Mobiliteitsbedrijf treffen we enkele maatregelen om alles vlot en veilig te doen verlopen. Wil je naar het Lichtfestival met de fiets of woon je in de buurt van het parcours? Dan zijn volgende dingen belangrijk om te weten.

 

Met de fiets naar het Lichtfestival: waar kun je parkeren?

Tijdens het Lichtfestival kan je jouw fiets gratis en bewaakt achterlaten in een van de drie extra fietsenparkings. Deze fietsenparkings zijn bemand van 17.30 tot 1 uur ’s nachts, maar wel 24/24h bereikbaar. Er is ook in elke parking plaats voorzien voor buitenmaatse fietsen.

  • Coyendanspark (1800 plaatsen)
  • DOK (2000 plaatsen)
  • Sint-Michiels (1600 plaatsen, ingang via Onderbergen 4)

Je kan jouw fiets ook achterlaten in een van de bestaande fietsparkings. Pas dan wel op dat je niet over het parcours fietst om er naartoe te gaan. Kruis je het parcours? Stap af en ga te voet met je fiets aan de hand.

  • Korenmarkt (te bereiken via de Pakhuisstraat, 210 fietsen, beveiligd met camerabewaking 24/24u)
  • Vooruit (te bereiken via de Sint-Pietersnieuwstraat, 400 fietsen, 24/24u beveiligd met camerabewaking).
  • De Krook (te bereiken via de fietshelling op het Miram Makebaplein en via de Korianderstraat, 250 fietsen, 24/24u beveiligd met camerabewaking)

Meer weten over hoe je naar het Lichtfestival kan met andere vervoersmiddelen? Check deze website.

 

Bewoners: waar mag je (niet) fietsen en fietsparkeren?

Van woensdag 10 november tot en met zaterdag 13 november is het parcours van het Lichtfestival volledig verkeersvrij van 18.30 tot 00.30 uur, op zondag is dat van 17.30 tot 00.30 uur. Je mag dan niet fietsen op het parcours of het parcours kruisen op de fiets.

Gevaarlijk of hinderlijk gestalde fietsen worden verwijderd in en rond het parcours. Deze worden zoals gewoonlijk naar het Fietsendepot gebracht waar ze nog drie maanden opgepikt kunnen worden. Lees hier meer over fietsontruimen.

 

Gratis Lucht & Vet

Elke dag tussen 19u en 21 kun je gratis je banden laten oppompen of je ketting smeren aan de extra fietsenparkings Coyendanspark en Sint-Michiels (zie hierboven).

 

Alle bereikbaarheidsinfo is te vinden op de website van het lichtfestival

Laatst gewijzigd
wo 10 nov 2021