Nieuwe buurtfietsenstalling voor 34 fietsen in de Ham

In de Ham opent deze week een nieuwe buurtfietsenstalling. Buurtbewoners kunnen er een overdekte en afgesloten fietsparkeerplaats huren. Er is plaats voor 28 gewone fietsen en 6 grotere. De fietsenstalling is de derde in haar soort in Gent.

Ook stopcontacten om op te laden

De nieuwe buurtfietsenstalling bevindt zich aan de buurttuin Ham. Twee ongebruikte garageboxen werden omgebouwd tot een afgesloten fietsenstalling. De gebruikers krijgen toegang tot de fietsenstalling met een persoonlijke badge. Er is plaats voor 28 gewone fietsen en 6 buitenmaatse fietsen, zoals bakfietsen. Er zijn ook acht stopcontacten om elektrische fietsen op te laden.

De nieuwe buurtfietsenstalling in de Ham is de derde in Gent. Eerder kwamen er al aan de Karperstraat in Macharius-Heirnis en aan buurtpark Luizengevecht in de Brugse Poort. Buurtbewoners huren er een fietsstandplaats voor 65 euro per jaar.

Nog meer op komst

De Stad Gent plant de komende twee jaar nog buurtfietsenstallingen op een tiental plaatsen in de stad. Gentenaars kunnen suggesties voor goede locaties voor een buurtfietsenstalling per mail doorgeven aan mobiliteit@stad.gent. Zowel bestaande gebouwen als open terrein komen in aanmerking.

 

 

Buurtbewoners kunnen zich kandidaat stellen voor een plek in de buurtfietsenstalling via fietsendepot.defietsambassade@stad.gent of op het nummer 09 266 77 00 met vermelding van het aantal gewenste plaatsen en naam, domicilieadres en telefoonnummer. Is er geen plaats meer, dan komt de aanvrager op de wachtlijst.

Laatst gewijzigd
ma 19 apr 2021

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mis niks van De Fietsambassade.

Lees meer