Autoparking Sint-Michiels wordt fietsenparking tijdens het Lichtfestival

Tijdens het Gentse Lichtfestival zal de Sint-Michielsparkingtijdelijk omgevormd worden tot fietsenparking met plaats voor 1.600 fietsen. Er zal ook ruimte zijn voor bakfietsen en andere buitenmaatse fietsen. Eén verdieping van de parking blijft gereserveerd voor wagens van abonnees.


“Op het lichtfestival worden honderdduizenden bezoekers verwacht, waarvan een groot deel met de fiets komt. Voldoende ruimte om al die fietsen veilig en ordelijk te parkeren, is dus een uitdaging.” licht collega Stijn Lewyllie toe.
“De Sint-Michielsparking ligt vlakbij het parcours, in een zone die voor de veiligheid sowieso grotendeels autovrij moet blijven. Samen met het Mobiliteitsbedrijf kwamen we tot de conclusie dat deze parking nuttig inzetten voor fietsen een ideale oplossing is.”


Om het parkeren in goede banen te leiden en fietsdiefstal tegen te gaan, zullen er medewerkers van De Fietsambassade aanwezig zijn van halfzes ’s avonds tot één uur ‘s nachts. De fietsenparking blijft wel 24/24u bereikbaar. Fietsers worden verder nog in de watten gelegd met onze gekende ‘Lucht & Vet’ acties, waar ze gratis hun banden kunnen laten oppompen en fietsketting laten smeren.


Ook op de tijdelijke fietsenstallingen in het Coyendanspark (1.800 plaatsen) , voorzien we bewaking en ‘Lucht & Vet’. Verder komt er een tijdelijke fietsenstalling met bemanning op de Handelsdokkaai (2.000 plaatsen).


Meer praktische info voor fietsers vind je hier.


Alle bereikbaarheidsinfo is te vinden op de website van het lichtfestival

Laatst gewijzigd
wo 10 nov 2021