Fietstechniekers Daniël en Ako aan het woord

In dit interview geven we het woord aan onze 2 fietstechniekers: Daniël De Mulder en Ako Rassoul. Ontdek wat zij het leukst vinden aan het job, lessen die ze leerden en meer.

Wie zijn ze?

Ako en Daniël

Ako (links op de foto)

  • Werkt 2 jaar bij De Fietsambassade, momenteel in Fietspunt Kattenberg
  • Favoriete plek in Gent: de Korenmarkt

Daniël (rechts op de foto)

  • Werkt 3 jaar bij De Fietsambassade, momenteel in Fietspunt Kattenberg
  • Favoriete plek in Gent: The Cover op de Vrijdagsmarkt

Interview

Waarom koos je voor een job als fietstechnieker?

Daniël: Het was van kleins af aan mijn passie. Eerst had ik volwassenenonderwijs gevolgd maar toen ik uiteindelijk begon te werken kreeg ik rugproblemen door mijn zware job in de bouw. Ik had dus ook al wat ervaring opgedaan en na een tijdje zoeken vond ik de perfecte job voor mij en dat was hier als fietstechnieker bij De Fietsambassade.

Ako: Vroeger had ik een job waarbij ik moest laden en lossen en daardoor kreeg ik hevige rugproblemen. Ik moest daardoor vaak naar de kinesist dus ik was op zoek naar een andere job. Ik had al eerder gewerkt als fietshersteller dus ik had al wat ervaring opgedaan bij verschillende jobs. Daarna heb ik gezocht voor een job die beter bij me paste en die wat minder belastend was. Dan ben ik hier terechtgekomen en daar ben ik blij om. Het is ook heel dichtbij voor mij dus dat is zeker een pluspunt.

Wat zijn jouw taken als fietstechnieker?

Daniël: Mijn taken variëren per dag maar over het algemeen herstel en onderhoud ik fietsen. Ik zorg dat ze tip top in orde zijn, van remmen tot zadel. Als het nodig is maak ik de fietsen proper voordat ze verhuurd worden.

Ako: Ik herstel en onderhoud fietsen. Ik sta in voor onder andere elektrische fietsen maar ook voor gewone fietsen. Eigenlijk doe ik een beetje van alles en dat vind ik leuk.

Doe je je job graag?

Daniël: Ik doe mijn job heel graag, ik sta elke dag met veel zin op om naar het werk te vertrekken. Ik zie er nooit tegen op om te gaan werken en dat is voor mij een heel goed teken. Ik heb ook de beste collega’s dus de sfeer is altijd goedHet is de beste job die ik al gehad heb en je moet weten ik heb al heel veel jobs gedaan dus dat wil wat zeggen. (lacht)

Ako: Ik doe deze job heel graag. Ik vind het belangrijk om een goede band te hebben met mijn collega's. Want als ik niet zou overeenkomen met mijn collega’s dan kan ik mijzelf niet zijn.Maar de collega’s zijn geweldig en het is heel aangenaam om hier te werken. Bovendien heb ik hier al veel kunnen bijleren en kan ik nog elke dag nieuwe kennis opdoen. Ik wil hier zeker niet weg.

Wat leerde je al en wat wil je nog graag bijleren?

Daniël: Ik heb hier al heel veel geleerd, het is te veel om op te noemen. Ik heb veel bijgeleerd op verschillende vlakken want bijvoorbeeld elektrische fietsen had ik nog nooit gerepareerd, dat was helemaal nieuw voor mij.

Ako: Ik heb hier heel veel bijgeleerd. Ik doe ook af en toe een opleiding via De Fietsambassade. Zo heb ik volgende week een opleiding hydrauliek voor een paar uur. Die mogelijkheid om te blijven bijleren is echt een groot pluspunt.

Laatst gewijzigd
wo 27 jul 2022