De Gentse fietscoach

Wat doet de fietscoach?


Fietsen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Nochtans kan een fiets het verschil maken in bijvoorbeeld de zoektocht naar werk, om de weg te vinden naar de juiste gezondheidszorg of om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Fietscoach Leen gidst je door het aanbod en geeft advies bij:

Contacteer de fietscoach

Wil je graag meer informatie of heb je vragen voor fietscoach Leen? Je kunt haar mailen of bellen, ook op Whatsapp.

Andere organisaties die je kunnen helpen

De fietsambassadeur staat voor je klaar maar er zijn nog veel andere organisaties waar je ook terecht kunt.

Met de fiets in Gent

Deze webpagina van Stad Gent geeft je informatie over fietsroutes en hoe je een fiets kunt huren of delen.

Op Wielekes

Bij Op Wielekes kun je kinderfietsen op maat lenen via jaarlijks lidgeld. Je kunt de kinderfiets inruilen voor een groter formaat wanneer die te klein wordt.

Fietskeuken

Bij de Fietskeukens krijg je gratis hulp om je fiets te herstellen. Er is gereedschap maar je kunt er geen onderdelen kopen.

Repair Café

Op een Repair Café helpen vrijwillige reparateurs met het herstellen van allerlei voorwerpen zoals kledij, elektrische apparaten, meubels én ook fietsen.

Kaart voor de fietser – Cyclofix

Op deze kaart vind je fietszaken, fietsherstelpunten, de kinderfietsbibliotheken van Op Wielekes, openbare fietspompen en fietsparkings.

OCMW Gent

Wil je je fiets herstellen, of een fiets, fietsstoeltje, fietsslot of helm kopen, maar kun je dat moeilijk betalen? Dan kan OCMW Gent soms helpen. Vraag meer informatie aan het OCMW.