Prijzen en huurvoorwaarden

Fiets huren in Gent - wat kost het?

  • Onderhoud van een gehuurde fiets is inbegrepen in de prijs. Dit is een check-up & afstelling van de 6 cruciale fietsonderdelen (versnellingssysteem, banden, moeren & bouten, kopserie, ketting, verlichting) en dit in het geval van normale slijtage of een normaal gebruik van de fiets.
  • Herstel, indien het gevolg van schade of onjuist gebruik van de fiets, is niet inbegrepen in de huurprijs. Voor herstellingen rekenen wij de werkuren en de kost van de onderdelen aan.
  • Bij een herstelling op locatie (enkel voor bedrijven) rekenen wij ook een transportkost aan.
 1 dag1 week1 maand1 jaar
Stadsfiets€ 14€ 36€ 55€ 250
Elektrische stadsfiets€ 28€ 80€ 140€ 990
Bakfiets€ 28€ 80€ 160/
Elektrische bakfiets€ 36€ 100€ 275/
Longtail€ 24€ 74€ 142/
Elektrische longtail€ 36€ 110€ 320/

Check de volledige prijslijst met alle modellen en termijnen hieronder.

Pechbijstand

Pech onderweg met je gehuurde fiets?* Depannage Lybaert helpt je 24/7 gratis verder. Bel naar +32 9 228 76 54 en zeg dat je pech hebt met een fiets van De Fietsambassade. Een medewerker haalt je fiets op en brengt jou naar het dichtste bus-, tram- of treinstation.

* Geldig voor alle fietsen behalve de niet-elektrische stadsfiets, studentenfietsen en kinderfietsen.

Fiets herstellen - prijzen & tarieven

Hieronder vind je enkele richtprijzen voor vaak voorkomende problemen. Uiteraard herstellen we ook andere zaken. De prijzen kunnen verschillen naargelang de staat van je fiets en het merk van de onderdelen.

Algemene huurvoorwaarden

Lees onze algemene huurvoorwaarden in onderstaand document.

Fiets gestolen 

Op beide oren slapen? Neem dan een diefstalverzekering. Onze prijzen vind je in onderstaande document per type fiets en huurtermijn. Ontdek hier alle informatie over hoe die diefstalverzekering precies werkt en wat je moet doen bij diefstal.

Fiets te laat inleveren

Als je je fiets na de huurperiode te laat terugbrengt, betaal je een gebruiksvergoeding van € 20 per begonnen week dat je te laat bent. Voor particulieren loopt de huur ook door. Als je meer dan 30 dagen te laat bent, geven we het dossier in handen van de gerechtsdeurwaarder. Je betaalt dan bovenop het openstaande saldo nog een bijkomende forfaitaire vergoeding. 

 

Meer info en overige tarieven vind je in de prijs- en tarievenlijst.