Ontdek de fietsroutes

Fietsrouteplanner Stad Gent

Met de online fietsrouteplanner stippel je snel en gemakkelijk je eigen fietstrajecten uit. De planner is een digitale kaart die werkt zoals een gps-systeem: je geeft aan waar je vertrekt en waar je naartoe wilt en enkele tellen later stelt de planner je een route voor. Je krijgt ook extra informatie, zoals de volledige afstand en hoelang je ongeveer over de rit zult doen. Als je niet houdt van kasseien, hellingen, tramsporen of drukke wegen, kan je de routeplanner die obstakels bovendien laten vermijden. Je krijgt dan een alternatieve route voorgeschoteld, ook weer met de afstand en de rijtijd erbij. Op die manier kan je verschillende routes met elkaar vergelijken.

Maar daar blijft het niet bij. Op de planner vind je de locaties van openbare fietspompen, fietsenstallingen.

Alle fietsvoorzieningen dus. En ook scholen, campussen, stations, musea … vind je via de routeplanner meteen terug.
De fietsrouteplanner is beschikbaar in het Engels, Frans en Duits. Bovendien kan je de routes die je hebt uitgestippeld, uploaden naar jouw gps.

Recreatieve fietsroutes

Fietsen in het groen, langs het water of langs de mooiste plekjes van de stad… In Gent kan het allemaal. Verken met familie of vrienden de speciale themafietsroutes van de Visit Gent. Of maak een tocht langs de knooppuntenfietsroutes en andere parkoersen van de provincie Oost-Vlaanderen.

Themafietsroutes

Op zoek naar een fietsroute waar ook wat te zien is?

Bij de Gentse toeristische dienst kunt je terecht voor een paar mooie routes.

Contact:

Visit Gent
Infokantoor Oude Vismijn
Sint-Veerleplein 5
9000 Gent
T 09 266 56 60
F 09 266 56 73
E visit@gent.be

www.visitgent.be

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers