Ontdek de fietsroutes

Fietsen in het groen, langs het water of door de stad… In Gent kan het allemaal. Spring de fiets op en verken de mooiste plekjes van Gent en omstreken.

 

Themafietsroutes

De Gentse Fietsenroute

De Gentse Fietsenroute is onze eigen uitgewerkte route, met 37 km fietsplezier lands de mooiste plekjes in Gent. Een aanrader om te doen met het gezin, met vrienden, als koppel of lekker op je ééntje.

Lees hier alles over deze route.

Louisa d’Havéfietsroute

Deze fietsroute leidt je langs interessante plekken die verbonden zijn aan het leven van Louisa d’Havé. Zij was een een Belgische spionne die tijdens de WOI geheime Duitse militaire informatie en voorwerpen vanuit bezet België smokkelde en die aan de Belgische Militaire Inlichtingendienst gaf.

Download de pdf-kaart onderaan deze pagina.

Culinaire fietsroutes

Via de applicatie van De Fietskaart kan je niet alleen Gent ontdekken, maar je ook laten verrassen door heerlijke culinaire stops onderweg. Dit alles via een uitgestippeld parcours, of de door jou gekozen route.

 

Nog meer fietsroutes

Fietsroutes van de Gentse toeristische dienst

Visit Gent biedt brochures met uitgestippelde fietstochten in en rond Gent aan. Ze zijn verkrijgbaar in het infokantoor van Visit Gent (Sint-Veerleplein 5, 9000 Gent). Klik hier op de fietsroutes te ontdekken.

Fietsroutes van Routen

In de Oost-Vlaamse hoofdstad is er heel wat te zien. Routen stuurt je langs allerlei originele uitgestippelde routes, waar je op zoek gaat naar de Rechtvaardige Rechters en van Meersen naar roze olifanten fietst.

 

Plan zelf je fietsroute

Fietsrouteplanner van de Stad Gent

Je eigen fietsroute bepalen? Met de online fietsrouteplanner stippel je snel en gemakkelijk je eigen traject uit. De planner is een digitale kaart die werkt zoals een gps-systeem: je geeft aan waar je vertrekt en waar je naartoe wilt en de planner stelt je een route voor.