Ontdek de fietsroutes

De Gentse Fietsen Route!

De Gentse Fietsen Route is onze eigen uitgewerkte route, met 37 km fietsplezier lands de mooiste plekjes in Gent. Een aanrader om te doen met het gezin, met vrienden, als koppel of lekker op je ééntje.

Lees hier alles over deze route.

Fietsrouteplanner Stad Gent

Je eigen fietsroute bepalen? Met de online fietsrouteplanner stippel je snel en gemakkelijk je eigen traject uit.

De planner is een digitale kaart die werkt zoals een gps-systeem: je geeft aan waar je vertrekt en waar je naartoe wilt en de planner stelt je een route voor.

De fietsrouteplanner is beschikbaar in het Engels, Frans en Duits. Bovendien kan je de routes die je hebt uitgestippeld ook uploaden naar jouw gps.

Recreatieve fietsroutes

Fietsen in het groen, langs het water of langs de mooiste plekjes van de stad… In Gent kan het allemaal. Verken met familie of vrienden de speciale themafietsroutes van de Visit Gent. Of maak een tocht langs de knooppuntenfietsroutes en andere parkoersen van de provincie Oost-Vlaanderen.

Themafietsroutes

Op zoek naar een fietsroute waar ook wat te zien is?

Bij de Gentse toeristische dienst kun je terecht voor een paar mooie routes.

Contact:

Visit Gent
Infokantoor Oude Vismijn
Sint-Veerleplein 5
9000 Gent
T 09 266 56 60
F 09 266 56 73
E visit@gent.be

www.visitgent.be

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Culinaire routes

Via de applicatie van De Fietskaart kan je niet alleen Gent ontdekken, maar je ook laten verrassen door heerlijke culinaire stops onderweg. Dit alles via een uitgestippeld parcours, of de door jou gekozen route.

Originele routes

In de Oost-Vlaamse hoofdstad is er heel wat te zien. Routen stuurt je langs allerlei originele uitgestippelde routes, waar je op zoek gaat naar de Rechtvaardige Rechters en van Meersen naar roze olifanten fietst.