Ontdek de fietsroutes

Fietsen in het groen, langs het water of door de stad… In Gent kan het allemaal. Spring de fiets op en verken de mooiste plekjes van Gent en omstreken.

Themafietsroutes

Routes met een speciaal thema zoals eten, kunst en cultuur.

themafietsroutes

De Gentse Fietsenroute

De Gentse Fietsenroute is onze eigen uitgewerkte route, met 37 km fietsplezier lands de mooiste plekjes in Gent. Een aanrader om te doen met het gezin, met vrienden, als koppel of lekker op je ééntje.

Lees hier alles over deze route.

Gent Binnenstebuiten

Gent en fietsen, dat is als kaas op je pasta. Het maakt het allemaal net iets beter. Ontdek daarom Gent vanbinnen en vanbuiten in 53 km fietsplezier met leuke weetjes onderweg.

Lees hier alles over deze route.

Louisa d’Havéfietsroute

Deze fietsroute leidt je langs interessante plekken die verbonden zijn aan het leven van Louisa d’Havé. Zij was een een Belgische spionne die tijdens de WOI geheime Duitse militaire informatie en voorwerpen vanuit bezet België smokkelde en die aan de Belgische Militaire Inlichtingendienst gaf. Download de pdf-kaart hier.

Women Bike The City

ZIJkant, de progressieve vrouwenbeweging, wil een genderbewust mobiliteitsbeleid en stadsplanning op maat van álle vrouwen* en meisjes. Ze pleiten voor een warme stad zonder straatintimidatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Deze tocht leidt je langs plekken die belangrijk zijn voor Gentse feministen. Download de route als pdf hier of volg hem online.

Culinaire fietsroutes

Via de applicatie van De Fietskaart kan je niet alleen Gent ontdekken, maar je ook laten verrassen door heerlijke culinaire stops onderweg. Dit alles via een uitgestippeld parcours, of de door jou gekozen route.

Gandrien fietsroute

De Stad Gent en Flanders Classic stelden de Gandrien fietsroute samen met weetjes over de Gentse wielergeschiedenis. Dat is 40km bewegen én ontdekken.

De Hartstocht

Het leven is een fietsrit, bezaaid met hoge pieken en diepe dalen. De Hartstocht zijn fietsroutes langs knooppunten met luisterverhalen over … knooppunten, ingesproken door acteurs. Een initiatief van Compagnie Cecilia.

Fietsroute Europa Direct

Europa Direct Oost-Vlaanderen stippelde 6 fietsroutes uit langs Europese projecten in Gent, Aalst, Dendermonde, Eeklo, Oudenaarde en Sint-Niklaas.

De Architectuur Prijs Fietsroute

Hoe kan je Gent nu beter ontdekken dan op de fiets? Speciaal voor de Architectuur Prijs is er een fietsroute die je langs de 20 genomineerde projecten leidt. 45 km lang fietsplezier!

Kinderfietsroutes

Routes op maat van gezinnen met (kleine) kinderen.

kinderfietsroutes

Kinderfietsroute Gentbrugse Meersen

Deze fietstocht is ideaal voor gezinnen want hij brengt je langs maar liefst 8 parken een speeltuinen. Een fotozoektocht zorgt voor extra plezier.

Lees hier alles over de fietsroute.

Kinderfietsroute Blaarmeersen

Zin in een gezellige uitstap met de kinderen? Dan is deze fietstocht van het Gentse stadscentrum tot de Blaarmeersen zeker iets voor jou.

Lees hier alles over de fietsroute.

Nog meer fietsroutes

lange fietsroutes

Fietsroutes van de Gentse toeristische dienst

Visit Gent biedt brochures met uitgestippelde fietstochten in en rond Gent aan. Ze zijn verkrijgbaar in het infokantoor van Visit Gent (Sint-Veerleplein 5, 9000 Gent). Klik hier op de fietsroutes te ontdekken.

Leiestreek fietsroute

Tussen Gent en Deinze lonkt de schilderachtige Leiestreek met een landschap dat talloze schilders en andere creatievelingen inspireerde. Deze route start in de buurt van Fietspunt Gent Sint-Pieters waar je een fiets kunt huren om op pad te gaan. Wandel daarvoor langs de achterkant van Station Gent Sint-Pieters de Voskenslaan in en je ziet het Fietspunt bijna meteen aan je linkerkant. Ontdek de route hier.

Fietsroutes van Routen

In de Oost-Vlaamse hoofdstad is er heel wat te zien. Routen stuurt je langs allerlei originele uitgestippelde routes, waar je op zoek gaat naar de Rechtvaardige Rechters en van Meersen naar roze olifanten fietst.

Fietsrouteplanner van de Stad Gent

Je eigen fietsroute bepalen? Met de online fietsrouteplanner stippel je snel en gemakkelijk je eigen traject uit. De planner is een digitale kaart die werkt zoals een gps-systeem: je geeft aan waar je vertrekt en waar je naartoe wilt en de planner stelt je een route voor.

Kunststedenroute (meerdere dagen)

Zin om meerdere dagen op pad te gaan? Fiets je de Kunststedenroute, dan passeer je Brussel, Leuven, Mechelen, Antwerpen, Gent, Brugge én Oostende. Eeuwenoud erfgoed dat aaneen hangt dankzij een netwerk van kanalen, rivieren en oude spoorlijnen, en een lappendeken vormt van forten, kerken en veel, veel kunst.